Karrierváltó

 

Segítünk, ha szakmaváltáson gondolkozik

2021. június 3. 18:00

 

Felkerestük azokat a szakértőket, akik a leghatékonyabban tudnak segíteni a pályaváltáshoz szükséges háttértudás elsajátításában, és ismerik az utat, amit meg kell tennie a sikeres előrelépéshez.

Műsorvezető: Bombera Krisztina

A Karrierváltó egy online elérhető, interaktív esemény, amelyen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezzen az eseményre, hogy megismerje, milyen lehetőségek állnak ön előtt!

Az eseményre regisztrálni június 03., 12:00-ig van lehetőség.

Program

Előadás címe
Előadó neve
  • A karrierváltás lélektana Limpár Imre

    A munkával kapcsolatban a legtöbben úgy érzik, hogy a profizmus része az is, ha eltemetik az érzelmeiket, és csak szakmai szempontból tekintenek a változásokra. Pedig ahogyan egy munkahely elvesztése, a kiégés, úgy a kényszerű pályaváltás is komoly érzelmi folyamattal jár.

    Mi a lelki folyamata a váltásnak? Hol van az a pont az életünk során, amikor elérkezett a váltás ideje? Hogyan ismerjük fel? Mikor és honnan kérjünk segítséget? Mire érdemes figyelni?

    Szakértőnk segít eligazodni a fenti kérdésekben.

    Limpár Imre, tanácsadó szakpszichológus

    Szakmájában azon kevesek közé tartozik, akiket sokkal inkább a jövő, mintsem a múlt érdekel. Elsősorban a hogyanok foglalkoztatják és a változás mikéntjei. Szakterületei: időgazdálkodás, karriermenedzsment, konfliktus- és stresszkezelés, az önbizalom pszichológiája. „A siker tervezhető” és a „100 mondat, amely megváltoztatta az életemet” című könyvek szerzője.

    Credója: „Abban hiszek, hogy mindig van másik út, mindig tehetünk mást, mint eddig tettünk, ezért lehetséges a változás és a változtatás.”

  • Kit keresnek a munkáltatók? Simon-Göröcs Lili

    A munkaerőpiacon való sikeres eligazodáshoz ismerni kell a munkáltatók igényeit és a piaci trendeket is, így sokkal magabiztosabban és sikeresebben hozhatjuk meg a jövőnket meghatározó döntéseket.

    Szakértőnk nem csak a saját tapasztalatairól, hanem a legfrissebb kutatások eredményeiről is beszél majd.

    Simon-Göröcs Lili, a Profession.hu HR-igazgatója

    „12 éve dolgozom a HR-területen. Korábban a pénzügyi szektorban, 5 éve pedig Magyarország piacvezető állásportáljának vagyok a HR-vezetője, egyben a menedzsment tagja.

    Ez idő alatt a Profession.hu állományának megháromszorozása mellett lett 3 alkalommal egymás után a Legjobb munkahely. Csapatunk nyert Employer Branding fődíjat, HR-kommunikációs fődíjat, valamint Legjobb munkahely díjat, melyek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy példamutatóan vonzó munkahelyként legyünk jelen a piacon és a köztudatban.

    Célom, hogy újradefiniáljam a munkahelyek fogalmát, hogy olyan közösségekké tudjanak válni, ahol az emberek képesek fejlődni és megvalósítani az elképzeléseiket, ugyanakkor kikapcsolódni és szórakozni is – mindezt persze a cég üzleti céljaival összhangban.”

  • Tanácsadó és mentorprogram – kerekasztal-beszélgetés Előd Ágnes, Lénárt Zsófia, Bedő Beatrix, Bombera Krisztina

    A Magyar Máltai Szeretetszolgálat ingyenes tanácsadó és mentor-, valamint partnerszervezetén keresztül vállalkozói programot indított a karrierváltás előtt álló és a munkahelykereső embereknek. A Munkaerőpiaci Szolgáltató Központ munkatársai többéves tapasztalataik gyakorlati tanulságait osztják meg. A tanácsadásról, a mentorok szerepéről, a leggyakoribb elakadásokról beszélgetünk. Megvizsgáljuk az előrelépéshez szükséges folyamatokat, az esetleges buktatókat és a legtöbbször visszatérő kérdéseket.

    A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közel 2 évtizede segíti a hátrányban élők munkaerőpiaci helyzetének a javítását. Tavaly, a pandémia idején a meglévő, Máltai munkaerőpiaci programok összehangolva elkezdtek egy online felületen ( www.munkatanacsadas.maltai.hu ) dolgozni, hogy mentőövet nyújtsanak a munkapiaci válságba kerülők számára.

    Előd Ágnes, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Munkaerőpiaci Szolgáltató Központjának vezetője

    „Az ELTE Szociológiai Intézetében szereztem diplomát, és 2002-től dolgozom HR-területen. 2002 és 2012 között csak a piacon, 2012 és 2016 között nonprofit és for-profit területen egyaránt, 2016 óta csak a civil szférában segítem a két gazdasági terület kínálatának és keresletének egymásra találását.

    2016-tól a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesületnél előbb a harmadik országbeliek nyílt munkaerőpiaci elhelyezésével foglalkoztam, majd más, hátránnyal küzdő emberek nyílt munkaerőpiaci elhelyezése is a feladatom lett. Ez év elejétől a célcsoport-specifikus munkaerőpiaci programoknak és a rehabilitációs foglalkoztatási tevékenységnek otthont adó

    Munkaerőpiaci Szolgáltató Központ vezetőjeként felelek ezért a komplex területért.”

    Lénárt Zsófia munkaerőpiaci tanácsadó – Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Munkaerőpiaci Szolgáltató Központ

    „Általános szociális munkásként diplomáztam, majd mediátori és kompetenciafejlesztő tréneri képzettséget szereztem. 11 éve segítem hivatásszerűen a hozzám forduló embereket egyéni, csoportos és közösségi színtereken. Az utóbbi 5 évben munkaerőpiaci tanácsadóként dolgozom, ez alatt az idő alatt több mint 500 embernek segítettem munkát találni.

    Többször voltam már álláskereső, de ültem az asztal másik oldalán is, így saját tapasztalataim is »segítenek a segítésben«. Hiszem, hogy mindenkinek jól jöhet egy kis támogatás, lendület vagy akár csak egy célzott szakértői tanács ezen az embert próbáló úton.

    A munkánk hatással van a mindennapjainkra, magánéletünkre, ezért fő célom, hogy minden hozzám fordulónak segítsek a képességeinek, élethelyzetének és igényeinek megfelelő irányba mozdulni.”

    Bedő Beatrix, az Impact Hub közösségi iroda alapítója, „change maker”, angyalbefektető, mentor, tréner

    Nyolc éve fiatal csapatokat támogat üzleti modell, pénzügyi tervek és vállalkozásfejlesztésben, 21 év pénzügyi felső vezetői és auditori tapasztalatát ossza meg a fiatalokkal. Az Impact Hub által tartott Social Impact Award vállalkozásfejlesztési program és verseny magyarországi nagykövete.

    A nőket támogatja mentorként, trénerként abban, hogy elhiggyék magukról, hogy meg tudják csinálni az üzleti vállalkozásaikat. Befektetés előtt álló projektek, csapatok mentora. „Bátornak kell lenni, a lehetőségeket meg kell kaparintani. Az a legnagyobb siker, ha a bukásból fel tudsz állni.”

    Műsorvezető: Bombera Krisztina

  • A szakképzési rendszer jelenlegi működéséről Danyi Vilmos

    Az elmúlt időszakban jelentősen átalakult a szakképzési rendszer: az OKJ-s képzések megszűnésével új keretek közé kerültek a felnőttképzési lehetőségek. Szakértőnk első kézből mesél az új képzési rendszer működéséről és lehetőségeiről.

    Danyi Vilmos pályaorientációs vezető, szakképzési specialista, „Mi a pálya” pályaválasztási fesztivál alapítója

    „Mi a pálya” pályaválasztási fesztivál alapítója.
    Hivatásomat tekintve tanár, végzettségemet illetően villamosmérnök,
    munkakörömet nézve pedig az NSZFH egyik kiemelt projektjében pályaorientációs vezető vagyok. Gyakorlatilag a szakképzés minden szegmensében megjelenek.
    Steve Jobs gondolatai kifejezik azt a szemléletet, amit a hivatásomban célul tűztem ki. »Az egyetlen módja, hogy igazán elégedett légy, ha nagyszerű munkát végzel. Erre az egyetlen lehetőség, ha szereted, amit csinálsz. Ha ezt még nem találtad meg, akkor keress tovább. Ne add fel!«

A regisztrációs időszak lezárult.