Munkaerőpiaci mentoráció digitálisan és személyesen

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyakorlatilag a megalakulása óta segíti a munkaerőpiacról kiszoruló emberek elhelyezkedését, valamint a fogyatékos emberek és a kirekesztett közösségekben élők munkavégzését.

A Szeretetszolgálat egyik szakmai szervezeti egysége a Munkaerőpiaci Szolgáltató Központ, mely 2012 óta segíti a megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő, illetve hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatását.

Fő célunk a hozzánk fordulók egészségügyi, szociális, lelki és pszichés helyzetének megfelelő munkahelyi környezet megtalálása, valamint ezen munkavállalók elhelyezkedésének elősegítése oly módon, hogy a képességeikkel elérhető legmagasabb szintű foglalkoztatás valósuljon meg. Csapatunkban dolgoznak HR-es, munkaerő-piaci és rehabilitációs tanácsadók, szociális szakemberek, emellett szakmai munkánkat támogatják vállalkozásindítással kapcsolatos szakértők és karriercoachok is.

A pandémia okozta gazdasági válság miatt rövid idő alatt tömegek veszítették el állásukat. Erre való válaszként szervezetünk létrehozott egy könnyen elérhető online platformot, hogy minden álláskereső és útvesztett ember egyéni, szakszerű segítséghez juthasson, ha a munkakeresés, (újra)kezdés nehézségei állnak előtte. Az Online Munkatanácsadás (www.munkatanacsadas.maltai.hu) a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik önálló kezdeményezése. A weboldalról elérhető szolgáltatás egy munkapiaci elsősegélycsomag, mely a 2020-as évben kezdődött gazdasági válságra ad gyors és segítő választ a munkaerőpiacon bajba jutott embereknek.

Ebben segít a Máltai Szeretetszolgálat

Egyéni mentoráció

i

Csoportos coaching

i

Pályatanácsadás

i

Munkaközvetítés

i

Vállalkozóvá válás segítése

i