Segítünk

A Kézenfogva Alapítvány több évtizede segíti a megváltozott munkaképességű embereket a felméréstől egészen a munkahelyi beilleszkedésig. Céljuk, hogy mentoráltjaik értékteremtő munkáját elismerjék, saját jövedelemből éljenek, és munkáltatóik értékes, megbízható, lojális munkaerőhöz jussanak. Programjuk több elemből áll, a munkavállalókat és a munkáltatókat egyaránt segíti.

Munkakeresők számára elérhető lehetőségek

Jelentkezők felmérése

A jelentkezők munkaképességét Lantegi-módszerrel, illetve személyes interjúval mérjük fel. A szükségleteik megismeréséhez pedig igényfelmérés-interjút készítünk velük, ezzel a számukra leginkább megfelelő pozíciókat tudjuk nekik ajánlani.

80 órás munkára felkészítő program

A résztvevők 3-5 fős csoportban, különböző munkahelyeken próbálják ki magukat, szakember jelenlétében, így sajátítva el az alapvető ismereteket, mint például munkavállalói jogokat és kötelességeket, az irodai megjelenésre vonatkozó normákat, a kapcsolatok kezelését, önállóságot.

Munkapróba

A résztvevők kis csoportokban ismerhetnek meg különböző munkaköröket, és megtapasztalhatják, hogyan működnek a munkafolyamatok az adott munkahelyen. Az érdeklődők a munkapróbát szakember állandó jelenlétében végezhetik.

Munkaerő-közvetítés, mentori szolgáltatással

Szakembereink a jelentkezővel közösen megkeresik a számára legmegfelelőbb munkahelyet. A kísérő szakember mentorként segíti a jelöltet a munkahelyre való beilleszkedésben és a munkafolyamatok elsajátításában, megalapozva a munkáltató és a munkavállaló hosszú távú kapcsolatát.

Speciális Állásbörze

Az állásbörzén lehetőséget és támogatást nyújtunk munkakereső ügyfeleinknek, hogy személyesen is találkozhassanak az érdeklődő munkáltatókkal, aminek folytatásaként elindulhat a munkaközvetítés.

Asszertív kommunikációs program

A résztvevők kis csoportban, szakember vezetésével szituációs gyakorlatok elvégzése mentén sajátítják el, hogyan kell megfelelő módon kommunikálni és érvényesíteni a saját érdekeiket munkahelyi közegben.

Jogsegélyszolgálat

A szolgáltatás során jogász kollégáink segítik a felmerülő jogi problémák megoldásában az érdeklődőket személyesen és írásban egyaránt. Ilyen például a különböző ellátások igénylése vagy a hátrányos megkülönböztetés kezelése.

Állásajánlataink megváltozott munkaképességű munkavállalóknak

Az aktuális lehetőségekért kattintson a Tovább az állásokra gombra