Javuló céges kultúra

Az utóbbi évek kutatásai mind arra utalnak, hogy azok a cégek, ahol jellemzőbb a dolgozók demográfiai és kulturális sokszínűsége, sok szempontból sikeresebbek a piacon a homogénebb versenytársaiknál. Különösen igaz ez a koronavírushoz hasonló válsághelyzetekben.

A megváltozott munkaképességű emberek alkalmazása és a munkahelyi érzékenyítés kimutathatóan javítja a céges kultúrát és a munkáltatói megítélést is.

Szakmai partnerrel a fenntarthatóságért

A Kézenfogva Alapítvány sokéves tapasztalattal rendelkezik a megváltozott munkaképességű emberek munkahelyi beilleszkedésének, a munkakör által megkívánt képességek kibontakozásának és a foglalkoztatás fenntarthatóságának elősegítésében. Egy sikeres munkáltatói program létrehozásában elengedhetetlen a megfelelő előzetes felmérés és tervezés, valamint a leendő kollégák felkészítése.

Munkaadók számára elérhető szolgáltatások

Jogi és szakmai tanácsadás

Szakembereink testreszabott javaslatokat tesznek annak érdekében, hogy a munkáltató a lehető legnagyobb mértékben meg tudjon felelni a megváltozott munkaképességű munkavállalók alkalmazási feltételeinek, és minél több állami támogatást tudjon ehhez igényelni.

Speciális Állásbörze

Az állásbörzén a cégek megismerhetik sikertörténeteink szereplőit, és a jelöltekkel személyesen találkozhatnak munkakörök szerinti bontásban, ezzel elősegítve a munkavállalók későbbi sikeres elhelyezkedését.

Munkakörök felmérése Lantegi© módszerrel

A betölteni kívánt munkaköröket az alapítványi szakember felméri, és igény esetén javaslatot készít a munkakör átalakítására, hogy a megváltozott munkaképességű jelentkezők számára minél alkalmasabb legyen.

Munkaerő-közvetítés mentori szolgáltatással

A munkakörfelmérés alapján elküldjük a legalkalmasabb jelentkezőket az adott cégnek, akik közül választhat. Kölcsönös igény esetén a munkavállaló beilleszkedését mentor segíti az állásinterjútól a munkavégzésig személyes jelenléttel vagy a háttérből.

Munkahelyi érzékenyítő-tudásátadó programok

A programban az egyes sérültséggel élő tapasztalati szakértők segítségével ismertetjük meg a kollégákkal a megváltozott munkaképességű munkavállalók élethelyzeteit és a munkavégzésükre vonatkozó legfontosabb tudnivalókat.

Komplex akadálymentesítési tanácsadás

Rehabilitációs szakmérnök hivatalos szakvéleményt készít a munkahely fizikai és infokommunikációs akadálymentesítéséről, ezzel segíthetve a megváltozott munkaképességű munkavállalók elhelyezkedését és mindennapi munkavégzését.

A KézenFogva Alapítvány segít a tájékozódásban

A szervezet munkatársa felveszi Önnel a kapcsolatot és segít eligazodni a megváltozott munkaképességű munkavállalók alkalmazásával kapcsolatos jogi és egyéb részletek között.

Töltse ki a kapcsolatfelvételi lapot és lépjen kapcsolatba az Alapítvánnyal!

Állásajánlataink megváltozott munkaképességű munkavállalóknak

Az aktuális lehetőségekért kattintson a Tovább az állásokra gombra